Polityka prywatności

Polityka Prywatności obowiązująca od 25 maja 2018

Niniejsza Polityka prywatności zawiera informacje związane z przetwarzaniem danych osobowych pozyskane przez stronę firmową Szykowny Dom – www.szykownydom.pl
Właścicielem firmy Szykowny Dom a zarazem Administratorem Danych Osobowych jest Sławomira Michałowska prowadząca działalność gospodarczą jako firma Szykowny Dom Sławomira Michałowska z siedzibą: 96-300 Żyrardów ul. H. Holca 11 i wpisaną do CEIDG
NIP: 8381028004, REGON: 141935684
Zapoznaj się z Polityką Prywatności a w razie wątpliwości wyślij wiadomość e-mail na adres kontakt@szykownydom.pl lub zadzwoń pod numer telefonu 605299937.

Administrator danych osobowych przetwarza dane osobowe pozyskiwane poprzez stronę Szykowny Dom zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwane dalej „RODO”.
Zbierane dane osobowe:
Dane osobowe oznaczają informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej, możliwa do zidentyfikowania osoba fizyczna to osoba, którą można bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować, w szczególności na podstawie identyfikatora takiego jak imię i nazwisko, numer identyfikacyjny, dane o lokalizacji, identyfikator internetowy lub jeden bądź kilka szczególnych czynników określających fizyczną, fizjologiczną, genetyczną, psychiczną, ekonomiczną, kulturową lub społeczną tożsamość osoby fizycznej.
Strona firmy Szykowny Dom zbiera dane osobowe klientów tylko w przypadku:
– subskrypcji Newslettera

Klient zapisując się na subskrypcje podaje imię i adres e-mail

Bezpieczeństwo danych.
Uwzględniając charakter, zakres, kontekst i cele przetwarzania Administrator wdraża odpowiednie środki techniczne i organizacyjne, aby przetwarzanie odbywało się zgodnie z niniejszym rozporządzeniem i aby móc to wykazać. Środki te są w razie potrzeby poddawane przeglądom i uaktualniane. Administrator stosuje środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione, danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną.

Zasady i podstawy przetwarzania danych osobowych.

Administrator danych dokłada wszelkich starań by zapewnić bezpieczeństwo i ochronę Państwa danych osobowych podczas ich przetwarzania. Dane osobowe przetwarzane są zgodnie z obowiązującymi przepisami o ochronie danych

Prawa osoby, której dane dotyczą.
W sytuacji, gdy Administrator danych przetwarza Państwa dane osobowe przysługują Państwu następujące prawa:
– prawo do dostępu do treści swoich danych osobowych, żądania ich sprostowania, usunięcia, lub ograniczenia przetwarzania danych, a także wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania a także prawo do przenoszenia danych,
– prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – osoba, której dane przetwarzane są przez administratora ma prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, jeżeli uzna, iż dotyczące jej przetwarzanie danych osobowych narusza obowiązujące przepisy w zakresie ochrony danych osobowych. Organem nadzorczym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
W celu skorzystania z wyżej wymienionych praw, należy skontaktować sie z Administratorem danych pisemnie na adres: 96-300 Żyrardów ul. H. Holca 11 lub za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: kontakt@szykownydom.pl

Pliki Cookies.
Pliki Cookies (ciasteczka) są to niewielkie informacje tekstowe w postaci plików tekstowych, wysyłane przez serwer i zapisywane po stronie osoby odwiedzającej stronę firmy (np. na dysku twardym komputera, laptopa – w zależności, z jakiego urządzenia korzysta odwiedzający nasz Sklep Internetowy).
Pliki cookies wykorzystywane przez strone Szykowny Dom nie są szkodliwe ani dla Klienta ani dla komputera/urządzenia końcowego wykorzystywanego przez Klienta, dlatego zalecamy niewyłączanie ich obsługi w przeglądarkach.
Mechanizm działania plików cookies można w każdym czasie wyłączyć dokonując zmiany ustawień w przeglądarce internetowej, jednak wyłączenie plików cookies może uniemożliwić prawidłowe korzystanie ze strony Sklepu internetowego. Szczegółowe informacje na temat możliwości i sposobów obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej, z której korzysta Użytkownik w dziale pomoc.

Poniżej przedstawiamy sposób zmiany ustawień najpopularniejszych przeglądarek internetowych w zakresie stosowania plików cookies:
1. Chrome: link
2. Firefox: link
3. Opera: link
4. Internet Explorer: link

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *